Persberichten

Zesde verdachte aangehouden voor woningovervallen

Dinsdagochtend is in de Almeerse Kruidenwijk een zesde verdachte aangehouden in het rechercheonderzoek naar de overvallen op hoogbejaarden. Met de arrestatie van een 18-jarige Almeerder denkt het rechercheteam alle verdachten, die bij de laffe overvallen betrokken waren, te hebben opgespoord, aangehouden en voorgeleid.

In een woning in Kruidenwijk is dinsdagochtend een zesde en voorlopig laatste verdachte opgespoord en aangehouden in ART 19.
Het rechercheteam hield voor drie overvallen op hoogbejaarden, in de leeftijd van 79 tot 90 jaar, in de Almeerse Kruidenwijk al eerder vijf andere verdachten aan. Alle verdachten zijn afkomstig uit de Kruidenwijk.

Het Assistentie Rechercheteam 19 werd opgestart nadat eind 2011 en begin 2012 drie overvallen op woningen van hoogbejaarden aan de Fakkelgrashof, Bernagiestraat en Witte KLaverstraat werden gepleegd. De impact op de buurt, maar vooral op de slachtoffers en hun familie en vrienden, was enorm.

Buurt- en passantenonderzoek leverden belangrijke informatie op die door de rechercheurs werden gebruikt. Met behulp van de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Flevoland, bereikte ART 19 vele duizenden huiskamers. Behalve sommige zeer goed bruikbare tips, stroomden ook verontwaardigde reacties en steunbetuigingen voor de slachtoffers bij politie Flevoland binnen. Tips uit deze onderzoeken en programma’s hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderzoek.

Het onderzoeksteam zette zijn tanden in de drie laffe overvallen en wist al snel zicht te krijgen op twee mogelijke daders. Deze twee verdachten werden aangehouden in een huis van bewaring waar het tweetal vast zat voor een soortgelijk misdrijf, elders in het land.

Gedurende het verloop van het rechercheonderzoek kreeg het team zicht op nog drie verdachten. Ook deze drie vermoedelijke daders werden aangehouden en voorgeleid. Dinsdagochtend sloot het net zich ook om de zesde en voorlopig laatste verdachte. De 18-jarige Almeerder werd in een woning in Kruidenwijk aangehouden. Na de arrestatie volgde een uitgebreide doorzoeking.

Het rechercheteam heeft veel gehad aan de informatie die door getuigen en kijkers en luisteraars is aangeleverd. Ondanks dat sommige melders niet overtuigd waren dat hun informatie belangrijk was, leidde het wel tot soms waardevolle verbindingen waardoor het team zicht kreeg op een andere verdachte.

De verdachten zijn in de leeftijd van 16 tot 21 jaar en allen afkomstig uit Almere Kruidenwijk. De vijf eerder aangehouden Almeerders zitten nog vast. De zesde verdachte is in verzekering gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *