Persberichten

Wilde achtervolging eindigt na eenzijdige aanrijding

In de nacht van woensdag op donderdag is een 24-jarige Almeerder na een achtervolging met de politie aangehouden. De achtervolging, kriskras door Almere Buiten, Almere Stad en Almere Poort, eindigde toen de verdachte met hoge snelheid de macht over het stuur verloor en bij de Elementendreef uit de bocht vloog. De bestuurder bleek onder invloed te zijn en te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man is ingesloten en zit vast. De auto van de Almeerder is zwaar beschadigd.

Omstreeks 2.15 uur wilden surveillerende agenten een auto controleren op de Grote Vaartweg. Bij het zien van de politie en het stopteken gaf de bestuurder volgas en ontstond een achtervolging. De bestuurder bereikte o.a. op de Hogering, Botterweg en de Europalaan snelheden van boven de 170 km/u. Ook rode verkeerslichten en andere verkeerstekens werden volledig genegeerd. De achtervolging ging ook door een gedeelte van de woonwijk nabij de Karperweg om vervolgens richting Pampushout en Almere Poort te rijden. Meerdere politie-eenheden namen deel aan de achtervolging om de bestuurder aan te houden.
De Almeerder verloor bij de Elementendreef/ Europalaan de macht over het stuur en schoot van de weg. Hij bleef ongedeerd en verzette zich bij zijn arrestatie. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Zijn rijbewijs bleek bij een veroordeling van een rechter te zijn ingevorderd. In het politiebureau weigerde de man mee te werken aan de verplichte alcohol ademanalyse. Tegen de brokkenpiloot is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich binnenkort opnieuw voor de rechter verantwoorden. De auto van de man is afgesleept en zwaarbeschadigd. Er raakten geen agenten gewond en ook geen politievoertuigen beschadigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *