Nieuws

Personen onwel na stankoverlast in parkeergarage New Yorkweg

In een parkeergarage onder de C1000 in Almere-Buiten zijn vanavond twee mensen onwel geworden door een stof die vrijkwam van componentenlijm. Een bedrijf was bezig met het aanbrengen van belijning in de garage toen door gebrekkige ventilatie een te hoge concentratie van de twee componenten verf ontstond. Een aantal mensen kreeg door de dampen lichte gezondheidsklachten. Er werd besloten om de garage en de bovengelegen supermarkt te ontruimen. Een 9-jarig jongentje werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar is inmiddels weer thuis. Drie andere personen konden ter plaatse door het ambulance personeel worden behandeld. De bewoners van de woningen boven de garage/supermarkt hoefden hun huis niet uit maar werden wel geïnformeerd over de situatie. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen uit Amsterdam is ter plaatse gekomen en heeft zich samen met de Officier van Dienst Geneeskunde en vertegenwoordigers van de gemeente Almere bij het Commando Plaats Incident gevoegd. De brandweer heeft een aantal maal een ronde door het gebouw gemaakt om de concentratie te meten.

Proef
Afgelopen week is er op last van de brandweer een ‘rookproef’ gedaan in de garage. Hiervoor werden de ventilatieroosters compleet de andere kant op gedraaid. Deze zijn na de proef niet in de juiste stand teruggezet. Hierdoor werden met name de liftschachten en de bovenliggende woningen als het ware in de stank gezet. Nadat de grootste stankoverlast was verdwenen werd rond tien voor half 11 door de politie de afzetting opgeheven.  De gemeente verwacht dat de stankoverlast helemaal zal verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *