Nieuws

Reanimatie na te water raken van 2-jarig kind

Zondagmiddag is op de Harlingensingel in Stedenwijk een 2-jarig kind te water geraakt. De politie werd omstreeks 16.00 uur gealarmeerd door de ouders van het jongetje. Zij misten hun zoontje dat vlak daarvoor nog in de achtertuin van een woning aan de Harlingensingel had gespeeld. Toen de politie ter plaatse kwam, had de vader het jongetje uit het water gehaald. Het kindje was buiten bewustzijn. Direct na aankomst van de hulpdiensten is gestart met de reanimatie van het kind. Vanwege de ernst van de situatie is ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam gealarmeerd die met de traumahelikopter ter plaatse kwamen en het ambulancepersoneel hebben ondersteund bij de hulpverlening. Het kind is onder begeleiding van de trauma arts met spoed overgebracht naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Hoe het kind er op dit moment aan toe is, is niet bekend. Vermoedelijk is het jongetje onder de schutting door gekropen aan de achterkant van het huis, om vervolgens de straat aan de voorkant over te steken en bij het water gaan kijken. Hoe het kind te water is geraakt is nog onduidelijk. De Technische Recherche heeft na het incident kort onderzoek gedaan op het plaats incident. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

[15/4 – 21:03] Update:┬áHet jongetje dat vanmiddag op de Harlingensingel te water is geraakt ligt in coma in een specialistisch ziekenhuis.

[16/4 – 14:41] Update: De toestand van het 2-jarige jongetje is nog niet verbeterd. Het kindje ligt nog op de IC in Amsterdam; toestand is omschreven als kritiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *