Persberichten

Verdachte van overval op woning aangehouden

Maandagavond is een 28-jarige Almeerder kort na een poging tot overval woning aangehouden. De man kon worden opgespoord na een goed signalement en doorgeven van vluchtauto en vluchtrichting. De slachtoffers, een echtpaar wonende aan het Eemplein, bleef ongedeerd. Het overvallenteam heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is ingesloten.

Rond 20.35 uur werd er bij een echtpaar in een woning aan het Eemplein gebonkt. Bij het opendoen van de deur drong een met een slagwapen gewapende man de woning binnen. Hij bedreigde het stel en vernielde enkele spullen. De vrouw zag kans om de woning te ontvluchten en alarmeerde de buren. Die waarschuwden de politie via 1-1-2 waarna meerdere eenheden naar het Eemplein reden. De verdachte verliet de woning, zonder buit, stapte in een rode auto en reed weg. Agenten die de omgeving afzochten troffen de auto geparkeerd aan op de Dudokstraat. De verdachte liep weg bij het zien van de politie maar werd direct aangehouden. In de auto werd het slagwapen aangetroffen en in beslag genomen. Het echtpaar, dertigers, bleef gelukkig ongedeerd. Zij hebben inmiddels aangifte gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *