Persberichten

Verdachte inbraak woning, heling, diefstal auto en bedreiging aangehouden

Zaterdagavond omstreeks 22.30 uur is een 21-jarige man uit Almere op heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken, heling, diefstal van een auto en bedreiging.

Een alerte burger ziet zaterdagavond een verdachte auto staan op een oprit, met daarin twee verdachte personen. Hij spreekt de verdachten erop aan dat ze niets bij de woning te zoeken hebben. Daarop bedreigen de verdachte mannen hem. Hierop noteert de man/getuige het kenteken van de auto en belt de politie.
Omdat de getuige naast het signalement van de verdachten ook het signalement van de auto heeft kunnen doorgegeven, konden de agenten een achtervolging inzetten toen ze aanrijdend waren en de verdachte auto bij de Trekweg zagen rijden.
De verdachte auto stopt uiteindelijk bij de Tenerifebrug. Mede dankzij een tweede getuige die de agenten tipte dat hij twee mannen, vluchtend-de-auto-uit, de Tenerifestraat in zag rennen, zetten de agenten de achtervolging te voet voort. Met meerdere eenheden wordt de hoek “Tenerifestraat-Gran Canariastraat-Azorenweg-Corsicastraat” afgesloten. Één verdachte kan worden aangehouden. De andere verdachte weet te ontkomen. De verdachte is aangehouden voor woninginbraak, heling, mogelijk diefstal van de auto waar ze in reden en bedreiging. In de auto zijn goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van meerdere woninginbraken. De goederen zijn in beslaggenomen en worden gebruikt voor het onderzoek naar woninginbraak. De verdachte is in verzekeringgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *