Persberichten

Acht verdachten aangehouden overtreden Opiumwet

De politie heeft in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus vijf verdachten aangehouden na een tip van een burger die een sterke henneplucht rook in een woning aan de Tartinistraat. Zaterdag werden nog eens drie verdachten aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij het kweken en verhandelen van hennep. 

Toen de politie vrijdagavond ter plaatse kwam bij de woning aan de Tartinistraat, roken zij inderdaad een sterke henneplucht. In de woning troffen ze meerdere signalen aan die wezen op de verwerking van hennep. Na het doorzoeken van de woning konden vijf verdachten worden aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Het gaat om een 29-jarige man, een 25-jarige man, een 22-jarige man en twee 20-jarige mannen. Allen afkomstig uit Almere. Ze zijn allevijf in verzekeringesteld. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij het kweken en verhandelen van hennep. Ook is een vuurwapen in de woning gevonden en in beslaggenomen.
Ten behoeve van het onderzoek zijn in de woning en in auto’s ook diverse goederen om hennep mee te oogsten, persoonlijke bezittingen en geld in beslaggenomen. Ook heeft de politie meerdere huiszoekingen verricht. N.a.v. dit eerste onderzoek zijn zaterdag nog eens drie verdachten aangehouden in diverse woningen. Het gaat om een 33-jarige man uit Alphen a/d Rijn, een 29-jarige vrouw uit Almere en een 20-jarige vrouw uit Almere. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *