Persberichten

Politiebiker gewond na herhaaldelijk negeren stopteken

Afgelopen vrijdagavond omstreeks 20.45 uur is een politiebiker gewond geraakt. Hij kwam ten val, nadat de bestuurder van een brommer herhaaldelijk een stopteken negeerde. De bestuurder van de brommer wist te ontsnappen en de politie is nog op zoek naar hem. 

Twee politiebikers stonden vrijdagavond omstreeks 20.45 uur op de Cinemadreef voor een algemene controle van de wegenverkeerswet. Een brommer die vanuit het Deventerpad in de richting van de Brouwerstraat aan kwam rijden, negeerde het stopteken van de politie en vluchtte over de stoep in de richting van de Hospitaaldreef.
De politiebikers zetten daarop een achtervolging in. Ze zagen de bestuurder van de brommer stoppen om enkele voetgangers te laten oversteken, om daarna door rood te rijden in de richting van de Landdrostdreef. Een van de politiebikers reed op dat moment naast de bestuurder van de brommer en maande de bestuurder weer tot stoppen. Hij pakte de bestuurder hierbij ook vast bij zijn arm.
De bestuurder van de brommer weigerde nog steeds te stoppen en reed naar de middenberm waar meerdere lantaarnpalen stonden. De politiebiker moest de bestuurder van de brommer hierdoor loslaten en kwam te vallen. De bestuurder van de brommer vluchtte in de richting van het Festivalplein. Vervolgens zagen de politiebikers de brommer het Spoorbaanpad op rijden richting Almere Buiten. Sindsdien is de bestuurder van de brommer niet meer aangetroffen.
De politieagent liep schaafwonden op en heeft een pijnlijke rug. Het stuur van zijn fiets is beschadigd en het zadel vernield.

 

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Van de bestuurder van de brommer is het volgende signalement bekend:

 

– Dik postuur.
– Licht getinte huidskleur.
– Droeg een witte camouflagebroek en een zwarte jas.
– Droeg een zwarte integraal-helm.
– Brommer had mogelijk een kist/ bak achterop.
– De brommer maakte opvallend veel geluid bij het gas geven en optrekken.

 

De politie is op zoek naar mensen die het incident gezien hebben of mogelijk weten wie de bestuurder van de brommer is. Neem contact met de politie op via 0900-8844.

 

Kent u de dader, maar kent de dader u ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *