Nieuws

Aanhoudingen in Almere en Lelystad bij drugsonderzoek

Bij een instap van de politie op vijf adressen in Almere en Lelystad zijn vrijdagochtend 7 juni vier verdachten aangehouden en drie doorzoekingen uitgevoerd. In een aantal woningen werden meerdere kilo’s hennep aangetroffen. De politie startte een ondermijningsonderzoek nadat er in januari van dit jaar tientallen kilo’s drugs werden aangetroffen in opslagboxen in Almere.

Het vervolgonderzoek leidde tot de actiedag op vrijdag 7 juni. Hierbij werden twee mannen van 43 en 51 jaar en twee vrouwen van 36 en 39 jaar uit de gemeente Almere aangehouden. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Zij blijven verdachten voor het onderzoek. Behalve de aanhoudingen leidde dit tot de inbeslagname van €15.710 aan contant geld, 7.425,5 gram hennep met een straatwaarde van €69.057,15, vier personenauto’s, een Rolexhorloge en twee machetes.

Ondermijning
Drugshandel vormt voor een groot deel de basis van ondermijning. Door ondermijnende criminaliteit wordt onze rechtstaat ondergraven. Jongeren en volwassenen worden meegezogen op een crimineel pad waar ze moeilijk van af kunnen, drugshandel kan vaak leiden tot intimidatie en afpersing. Kwetsbare wijken worden nog kwetsbaarder doordat criminelen er de dienst uitmaken. De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren.

Foto: politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *