Nieuws

Brandweer redt drie personen uit Noorderplassen

Dinsdagavond tegen half zeven zijn de hulpdiensten met spoed uitgerukt naar het Plassenpad in Noorderplassen. Drie personen zijn uit het water gered.

Een bootje met drie personen, twee mannen en een vrouw, was op de Noorderplassen omgeslagen. Hierbij werd 112 gebeld en is de brandweer uitgerukt met drie tankautospuiten, twee duikteams, een hulpverleningsvoertuig en de officier van dienst. Ook de politie en twee ambulances kwamen ter plaatse.

Brandweerduikers zijn vanaf het Plassenpad naar de drenkelingen gezwommen, die zich midden op de plas bevonden. Agenten en brandweerlieden zijn kort daarop met geleende bootjes naar de drenkelingen gevaren. Alle drie konden gered worden en zijn de ambulances ingestapt om verzorgd te worden. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Het bootje is door een passant naar de kant gesleept. Het is niet bekend hoe het bootje heeft kunnen omslaan.

Foto 8 en 9 aangeleverd door Moreno Koning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *