Nieuws

Marktkraam belandt op zijkant bij ongeval Buitenring

Bij een ongeval op de Buitenring is zaterdag aan het begin van de avond een marktkraam op zijn zijkant terechtgekomen. Vanwege het ongeval is de Buitenring lange tijd afgesloten geweest.

Rond 18:00 uur is op de Buitenring, ter hoogte van de brug over de Lage Vaart, een marktkraam op zijn zijkant beland. Vervolgens kwam een bezorgauto in botsing met de marktkraam. Circa 150 meter achter de aanhanger vond vervolgens een kop-staartbotsing plaats, waarbij ook twee voertuigen schade opliepen. Ten minste één persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Naar verluidt zou de marktkraam, die als aanhanger door een busje werd getrokken, zijn losgekomen van het trekkende voertuig en vervolgens zijn omgeslagen. De auto van de bezorgdienst kon de omgeslagen aanhanger niet meer ontwijken. In het remmende verkeer achter dit ongeval ontstond vervolgens een tweede botsing, een auto klapte daar op zijn voorganger.

Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter gealarmeerd, maar deze werd voor aankomt weer afgemeld.

Twee bergers hadden vervolgens hun handen vol aan het opruimen van de ravage. Het bleek lastig de marktkraam weer rechtop te zetten. Pas om 20:15 uur was de weg weer vrij en kon het verkeer weer gebruikmaken van de Buitenring. Tot die tijd werd het verkeer richting Almere Buiten via de Tussenring naar de Buitenhoutsedreef geleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *