Kort nieuws

Opsporing Verzocht: Straatrover met automatisch wapen maakt dure horloges buit in Parkwijk

Twee mannen die aan de Watercipresstraat in Parkwijk een afspraak hadden, werden na afloop op straat bedreigd en beroofd. De dader beschikte, zoals te zien op camerabeelden, over een automatisch wapen. Hij dwong beide slachtoffers hun horloge af te geven.

Iets na zeven uur worden twee slachtoffers overlopen op de Watercipresstraat door een verdachte. Hij richt een op een automatisch vuurwapen gelijkend voorwerp op hen en zegt dat zij hun horloges moeten afstaan. Uit onderzoek weten we nu meer.

Onderzoek

Uit onderzoek van de recherche blijkt rond 17:35 uur de verdachte een auto te parkeren op de P+R van station Parkwijk. Vervolgens loopt hij onder het station door en daar is hij vastgelegd door bewakingsbeeld. Gedurende dat de auto op de P+R stond, hingen/liepen mensen er omheen. Nadat de verdachte terugkomt op de parkeerplaats, na de gepleegde overval, heeft hij nog contact met een persoon. Daarna rijdt de auto weg en even later rijdt de verdachte zelf ook weg.

Bijzondere horloges

Het is de slachtoffers overigens een raadsel hoe de dader op het idee is gekomen juist hen te overvallen. Het is mogelijk dat de straatrover door iemand is getipt. Denkt u daarover iets te weten, geef dat dan alstublieft door aan de politie. Beide mannen hadden die 27e februari een tamelijk kostbaar horloge om. Het ene is een Rolex Yachtmaster en het andere is een model Amvox 1 van Jaeger LeCoultre. Laatstgenoemde is nummer 1110 van een ‘limited edition.’

Wie weet meer?
De recherche vermoedt dat mensen meer weten over de overval, maar ook over de identiteit van de verdachte. Herken jij jezelf? Meld je dan bij de politie. Tip uw informatie anoniem, gratis, via 0800-7000 of online door hier te klikken. Uw informatie doorgeven aan de politie kan ook, gratis, via 0800-6070.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *