Nieuws

Vliegtuigje maakt noodlanding in weiland Elementendreef

Een prive vliegtuigje heeft woensdagochtend in een weiland tussen de Elementendreef en de A6 een noodlanding gemaakt.
Het toestel, een Diamond D40 Star, was vanaf vliegveld Lelystad vertrokken voor een vlucht door Flevoland en Noord-Holland toen het boven de A6 ter hoogte van de afslag Almeerderzand motorproblemen kreeg. De piloot hoorde een harde knal vanaf de motor komen. De piloot heeft hierop aan de luchtverkeersleiding een zogeheten “Mayday Mayday Mayday”(noodoproep) verklaard en gezocht naar een geschikte landingsplaats. Op de snelweg zagen meerdere automobilisten het rokende toestel dalen en hebben daarop direct 112 gebeld waarop hulpdiensten met groot materieel uitrukte.
De piloot heeft het toestel uiteindelijk veilig aan de grond kunnen zetten op het weiland. De beide inzittenden kwamen met de schrik vrij. Zij worden door de politie verhoord over de gebeurtenis. De dienst Luchtvaartpolitie van het KLPD doet verder onderzoek naar de zaak. Wat er met het toestel gaat gebeuren is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *