Nieuws

Burgemeester sluit sushirestaurant na explosie

Op last van burgemeester Van der Loo is een sushirestaurant aan de Cinemadreef voorlopig gesloten voor de duur van twee weken. Aanleiding is een incident met een explosief op vrijdagavond 15 maart. Daarbij raakte niemand gewond, wel is er schade aan het pand.

Politie en Openbaar Ministerie doen onderzoek naar de toedracht. De voorlopige sluiting is erop gericht om de openbare orde en veiligheid in en rondom het pand te laten herstellen. Burgemeester Hein van der Loo:┬áExplosies hebben grote impact op de direct betrokkenen en de omgeving. De veiligheid staat voor mij altijd voorop. Daarom moet ik soms ingrijpende maatregelen nemen om de openbare orde te herstellen na een explosie.” Het bedrijf laat op haar website weten dat ze erg zijn geschrokken. “We zijn erg geschrokken en zitten met vragen, maar hebben het volste vertrouwen in het onderzoek van de politie.”

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd. De burgemeester neemt tijdens de periode van twee weken een besluit of een langere sluiting noodzakelijk is voor de openbare orde en veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *