Kort nieuws

Burgemeester sluit woning Hofmark Almere Haven

Een woning aan de Hofmark in Almere Haven is voor een periode van drie maanden gesloten. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo bepaald. Na twee explosies in november 2023 werd al cameratoezicht ingesteld in de straat. Dit cameratoezicht is onlangs verlengd tot 14 mei 2024. Aanvullend hierop is nu dus ook besloten over te gaan tot sluiting van een woning.

“Het is belangrijk dat we de openbare orde in de stad handhaven en de veiligheid van onze inwoners waarborgen. Daarom is het nodig dat we deze woning voor een periode van drie maanden sluiten. Ik realiseer mij dat dit een zware maatregel is, maar bij dit soort besluiten is veiligheid in de buurt mijn hoogste prioriteit. Ik sta voor een veilig Almere zonder criminele dreiging”, zegt burgemeester Hein van der Loo.

Begin november vonden er bij de nu gesloten woning meerdere explosies plaats. Hierdoor ontstond brand bij de voordeur en in een nabij geparkeerde auto. Er vielen geen gewonden maar er ontstond wel schade. Direct daarna werd besloten om cameratoezicht in te stellen en nu dus om de woning te sluiten.

De sluiting is op vrijdag 16 februari ingegaan. Dat betekent dat vanaf die datum niemand het pand mag betreden. Na afloop van die drie maanden wordt beoordeeld of de sluiting langer moet duren.

De burgemeester neemt vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de handhaving van de openbare orde de maatregelen die nodig zijn om die te herstellen. Dit doet hij in afstemming met het Openbaar Ministerie en de politie.

Persbericht gemeente Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *