Nieuws

Explosie bij woning in Poort

In de nacht van zaterdag op zondag rond 00:50 uur vond er een explosie plaats bij een woning in Almere Poort. De voordeur van de woning raakte zwaar beschadigd. De voordeur van de naastgelegen woning werd later door de brandweer opengebroken omdat die woning ook vol rook kwam te staan.

De explosie gebeurde in de Beneluxlaan, in het Europakwartier. De voordeur werd door de explosie uit de sponning geslagen. Er zou sprake zijn geweest van brand en rookvorming. De brandweer heeft onmiddellijk opgeschaald naar middelbrand.

De rook heeft zich vervolgens ook verspreid naar de woning van de buren. De brandweer moest van die woning de voordeur openbreken om een controle uit te voeren en die woning te ventileren. Weer later bleek in de woning daarnaast ook rook aanwezig te zijn. De voordeur daarvan kon met de sleutel worden geopend en die woning werd ook geventileerd.

De politie is een onderzoek gestart. Specialisten van het Team Explosievenverkenning zijn ter plaatse gekomen om bij het onderzoek te ondersteunen. Naast brandweervoertuigen uit Almere kwam ook de autospuit uit Muiderberg ter plaatse. Bovendien werd de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer uit regio Utrecht opgeroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *