Nieuws

Woningen ontruimd na explosie Parkwijk

In Parkwijk zijn woensdagavond 10 woningen ontruimd na een explosie bij een appartementencomplex aan het Bolacaciahof. De hulpdiensten hebben opgeschaald en zijn massaal ter plaatse.

Op het Bolacaciahof heeft rond 19:10 uur een flinke explosie plaatsgevonden. Een toegangsdeur, brievenbussen en ramen van een appartementencomplex zijn daarbij gesneuveld. De politie en brandweer waren in groten getale aanwezig rond het Bolacaciahof in Parkwijk. Bevolkingszorg is opgeroepen en er is opgeschaald naar GRIP 1. Onder andere de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer en de Teamleider Explosieven Veiligheid van de politie zijn ter plaatse geweest. De politie meldt verder dat niemand gewond is geraakt.

Het gebied was ruim afgezet en tien woningen in de directe nabijheid van het appartementencomplex zijn dusdanig beschadigd dat deze moesten worden ontruimd. Geƫvacueerde bewoners werden opgevangen in de Levend Water Kerk aan de Parkwijklaan. Twee woningen zijn voorlopig nog onbewoonbaar. De andere bewoners konden rond 01:00 uur weer naar huis.

2 gedachten over “Woningen ontruimd na explosie Parkwijk

  • We zijn helemaal niet elders opgevangen en er was/Is erg onduidelijkheid of we terug mochten of niet.

    Onderzoek naar een mogelijke 2e bom loopt nog.

    Beantwoorden
  • Wel erg veel hulpdiensten op de been. Heb niet de overtuiging dat allen daar nuttig werk verzetten. Maar kennelijk toch belangrijk.
    Zo belangrijk dat de Politie amper preventief zichtbaar is in de wijken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *