Kort nieuws

Meerdere overtredingen bij controle 44 panden op bedrijventerrein Poldervlak

Op woensdag 29 november voerde de gemeente een integrale controle uit in 44 bedrijfspanden in Almere Buiten. Het ging om een geselecteerd aantal adressen gelegen aan de Bakkenzuigerstraat, Hopperzuigerstraat, Splijtbakweg en Zandzuigerstraat op het bedrijventerrein Poldervlak, waarvan geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel bekend was. Naast gemeente Almere waren Politie, UWV, Douane, Liander en RIEC aanwezig tijdens de controle.

Burgemeester Hein van der Loo (Openbare Orde en Veiligheid): ‘Als gemeente willen we weten welke bedrijven zich gevestigd hebben op het bedrijventerrein en op welke wijze de bedrijfspanden gebruikt worden. Juist daarom is een integrale controle zo belangrijk; samen met onze partners bekijken wij of alles volgens de regels gaat.’

Wethouder Alexander Sprong (Toezicht en Handhaving) vult aan: ‘Het was goed om te zien hoe alle betrokken partijen samenwerken tijdens een integrale controle. Overtredingen kunnen meteen opgepakt worden door de juiste instanties. Dat geeft direct duidelijkheid over de overtreding, versnelt de afhandeling en vergroot uiteindelijk de veiligheid voor alle ondernemers.’

De onderstaande overtredingen zijn vastgesteld:
– De Douane heeft vals geld in beslag genomen.
– Er zijn in één pand meerdere vuurwapens aangetroffen. Dit is een overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Na het aantreffen van de vuurwapens is de politie naar de woning gegaan en ook daar zijn vuurwapens aangetroffen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
– Het UWV heeft drie personen aangetroffen die met een uitkering aan het werk waren.
– In één pand zijn meerdere cilinders lachgas aangetroffen, dit is een overtreding van de Opiumwet.
– In één pand werd geslapen, dit is een overtreding van het bestemmingsplan.
– In twee panden werd een horecalokaliteit/feestlocatie aangetroffen. Dit is een overtreding van het bestemmingsplan.
– De afdeling brandveiligheid heeft een aantal kleinere overtredingen vastgesteld zoals niet gekeurde blusmiddelen of het ontbreken van blusmiddelen.
– Er zijn drie bouwkundige overtredingen geconstateerd. Een tussenvloer zonder vergunning, opslag van hout tegen de gevel (brandgevaar) en een afvalcontainer tegen de gevel.
– In één pand waren te veel gasflessen opgeslagen (brandgevaarlijke stoffen), dit is een overtreding van het bouwbesluit.

Foto: archief

Per genoemde overtreding wordt een passende maatregel opgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *