Kort nieuws

Autobrand zorgt voor verkeershinder Hogering

De brandweer van Almere kreeg dinsdag aan het eind van de middag een melding van een autobrand op de Hogering, tussen de Karperweg en de Noorderplassenweg. Er bleek daadwerkelijk sprake van brand.

Tegen kwart voor vijf werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand op de Hogering richting Almere Stad. Twee tankautospuiten kwamen ter plaatse, evenals politie en de weginspecteur van de Provincie Flevoland. Er bleek sprake van een brand in de motorruimte van een personenauto. De brandende auto stond in de buitenberm. Voor voldoende veilige werkruimte werd de rechterrijstrook afgesloten. Hierdoor ontstond enige verkeershinder door het drukke spitsverkeer.
Tegelijkertijd stond in de andere rijrichting een bestelbus met pech voor de verkeerslichten bij de af-/oprit naar/van de Tussenring. Dit voertuig werd beveiligd door een politiebusje. Ook hier was één rijstrook gestremd, waardoor ook in de richting Almere Buiten oponthoud ontstond. Dit incident was sneller opgelost, waardoor verkeer richting Almere Buiten al weer door begon te stromen, voordat de autobrand was afgehandeld.

De brandweer heeft de personenauto geblust, waarna deze door een opgeroepen berger is afgevoerd. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt door de brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *