Nieuws

Tweede Firefighter Stair Climb trekt meer deelnemers

De tweede editie van de Firefighter Stair Climb in het WTC in Almere Stad heeft meer deelnemers getrokken. Ook het geldbedrag dat met de klimloop bijeen werd gebracht voor het goede doel was hoger dan dat in 2022. Met de Firefighter Stair Climb in het WTC worden de slachtoffers herdacht van de aanslagen op het WTC in New York in 2001, waar ook veel brandweerlieden zijn omgekomen. De organisatie spreekt van een geslaagde dag.

Het evenement werd zondagochtend geopend door burgemeester Hein van der Loo. Om 9:30 uur startte een recreatieve loop voor medewerkers van brandweer, politie, ambulancedienst en defensie. Ruim een uur later was het de beurt aan de wedstrijdlopers van de brandweer, die in volledige uitrusting, inclusief ademlucht, de 600 treden naar de 30e verdieping moesten beklimmen.

Burgemeester Van der Loo gaf het goede voorbeeld door zelf ook de toren te beklimmen. “Pittig. Ook ik was wel even moe na die 600 treden”, zo beschrijft hij zijn ervaring. “Ik heb mij verbonden gevoeld met de mensen die dit hier vandaag doen en ook met de mensen die hun leven hebben moeten laten door het echt, professioneel te doen.”

Om 12:00 uur vond er een officieel gedeelte plaats waarbij de aanwezigen werden toegesproken door burgmeester Van der Loo en John van der Zwan, brandweercommandant van de regio Flevoland en Gooi- en vechtstreek. Daarbij werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op het WTC in New York en alle brandweermensen die hun leven verloren tijdens hun inzet voor de brandweer. Daarbij werd door de brandweer het ereteken met twee waterstralen gemaakt.

Voor het goede doel werd een geldbedrag ingezameld. Aan Stichting Brandweer Zonder Grenzen kon een cheque worden overhandigd van € 25.025,-, enkele duizenden euro’s meer dan het bedrag van vorig jaar. De stichting zet zich in voor brandweerwerk over de hele wereld, o.a. door materialen die hier niet meer worden gebruikt maar wel van grote waarde zijn voor collega’s in andere landen, een goede bestemming te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *