Kort nieuws

Pizzabezorger na achtervolging aangehouden

In de nacht van donderdag op vrijdag zagen politieagenten van de landelijke eenheid Noordwest een auto op de Veluwedreef rijden met een kapotte koplamp. Na het geven van een stopteken ontstond er een achtervolging waarbij de man die een pizza bezorger bleek te zijn na een klopjacht werd aangehouden. 

De agenten zagen op de Veluwedreef een auto rijden waarvan één van de koplampen niet werkte. De agenten wilde de bestuurder hier graag op attenderen en gingen achter de auto aan. Nadat de agenten waren gekeerd bleek dat het voertuig sneller reed dan toegestaan. Met 126 echte kilometers per uur reed de pizzabezorger over de Waterlandseweg richting de A27. Ter hoogte van het industrieterrein Stichtsekant kreeg de bestuurder een volgteken van de agenten. Even gaf de bestuurder gehoor aan het volgteken, maar op de kruising koos hij er toch voor om er vandoor te gaan.

Echter kwam hij niet ver want bij de toerit van de A27 zag de pizzabezorger dat hij niet was opgewassen tegen de snellere politieauto. Hierop stopte hij, stapte uit en zette het op een lopen richting de bosschages om zich daar te verstoppen. Zijn auto, met daarin nog enkele pizza’s die hij moest bezorgen, liet hij achter op de vluchtstrook. Met behulp van diverse toegesnelde agenten uit Almere en Naarden werd het bosperceel hermetisch afgezet. De hulp van de politiehelikopter werd ingeroepen, waarna de pizzabezorger al snel in een nabijgelegen sloot op de warmtebeeldcamera te zien. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat de man geen rijbewijs had. De auto is door de politie in beslag genomen en de bestuurder heeft voor het rijden zonder rijbewijs, te hard rijden en het niet volgen van het volg-teken een bekeuring gehad.

Bron: Facebook-pagina Landelijke Eenheid Noordwest

3 gedachten over “Pizzabezorger na achtervolging aangehouden

  • Welke pizza restaurant was dit?? zodat we hier in de toekomst niks bestellen meer.

    Beantwoorden
    • Net of hun dit hadden kunnen weten

    • eilandenbuurt

      nou ik denk dat ze het anoniem houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *