Nieuws

Burgemeester Van der Loo stelt cameratoezicht in na explosie woning Oostvaardersbuurt

Burgemeester Hein van der Loo heeft besloten om cameratoezicht in te stellen bij een woning in de Vrije Zeestraat in Almere Buiten, nadat daar in de nacht van zondag 10 op maandag 11 september een explosief afging. Het cameratoezicht is bedoeld om de veiligheid in het gebied rondom de getroffen woning te bewaken.

De gemeente heeft omwonenden hierover per brief geïnformeerd. Het cameratoezicht wordt ingesteld voor vier weken.

In het hele land vinden incidenten met explosieven plaats, zo blijkt uit cijfers van de politie. Ook in Almere en in andere Flevolandse gemeenten.
Burgemeester Hein van der Loo: “Dit is een intimiderende vorm van agressie, die wie niet dulden in onze stad. Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in Almere. Samen met het Openbaar Ministerie en de politie gaat mijn eerste aandacht uit naar veiligheid in de buurt. Als het nodig is, neem ik maatregelen, zoals nu in de Vrije Zeestraat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *