Nieuws

Plofkraak bij juwelier Olstgracht

Donderdagochtend hebben twee onbekende mannen een plofkraak gepleegd op een winkel aan de Olstgracht. De politie heeft het gebied ruim afgezet. 

De plofkraak werd rond 04:45 uur gepleegd op een juwelier aan de Olstgracht. De winkel is gespecialiseerd in het inkopen van goud- en zilverwaren. Twee mannen zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan in een witte auto. Er zouden explosieven zijn gebruikt om het gebouw binnen te dringen. De politie heeft een groot gebied rondom de winkel afgezet om onderzoek te doen. Bewoners van omliggende panden kunnen via de achterkant hun woning in of uit.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) is ter plaatse om onderzoek te doen naar eventuele aanwezige explosieven. De EOD heeft een object veiliggesteld. De FO (Forensische Opsporing) doet verder onderzoek. Uit voorzorg zijn de brandweer en ambulance ook ter plaatse.

Na de plofkraak werd een mogelijke verdachte tijdens een controle aangehouden in Amsterdam. Deze verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

2 gedachten over “Plofkraak bij juwelier Olstgracht

  • Dit is een plofkraak, hier kan de winkelier niks aan doen. Het is een incident en geen structureel probleem. Dus sluiten is niet de juiste oplossing. De winkelier lijdt al genoeg schade zo

    Beantwoorden
  • Is al het tweede incident in een paar jaar tijd. Opdoeken die toko. Dit past niet in een residentieel pand

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *