Nieuws

Politie zoekt getuigen van poging overval supermarkt Waterwijk

Op woensdagavond 15 februari probeerden twee mannen een Jumbo supermarkt aan het Geinplein te overvallen met een wapen. Twee medewerkers van de buurtpreventie raakten daarbij gewond. De politie spreekt graag getuigen die de daders hebben gezien of mogelijk hebben gefilmd. Ook komt de politie graag in contact met bewoners uit de Waterwijk die mogelijk camerabeelden hebben van de daders.

Rond 21:00 uur, als de supermarkt wil sluiten, rennen twee mannen met een vuurwapen en bedekt gezicht de winkel in. Vervolgens draaien de mannen zich om, om weer naar buiten te rennen. Een medewerker van de buurtpreventie ziet dit en probeert de mannen tegen te houden. Maar dan ontstaat een worsteling. Een van de daders slaat met een vuurwapen tegen het hoofd van de medewerker. Daarna rennen de daders naar buiten waar weer een worsteling ontstaat met een andere medewerker van de buurtpreventie. De medewerker wordt op de grond geduwd. Vervolgens rennen de daders over de parkeerplaats weg in de richting van de busbaan.

Signalement daders
Beide mannen droegen gezichtsbedekkende kleding over hun hoofd.

Verdachte 1:

  • Heeft een lichte huidskleur;
  • Droeg een blauwe bontjas en een grijze joggingbroek;
  • Droeg zwarte sneakers;
  • Had een tas in zijn handen en een vuurwapen in zijn rechterhand.

Verdachte 2:

  • Heeft een licht getinte tot donkere huidskleur;
  • Droeg een zwarte jas en zwarte trainingsbroek;
  • Droeg zwarte sneakers;
  • Had een vuurwapen in zijn handen.


Oproep getuigen
De politie heeft gelukkig al veel getuigen gesproken over deze poging overval. Maar de politie komt ook graag in contact met andere mensen die iets hebben gezien. Bijvoorbeeld met bewoners in de buurt van de supermarkt die misschien de daders hebben gezien en/of gefilmd. Heeft u informatie of heeft u camerabeelden? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844. Of bel anoniem met 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *