Nieuws

Eén gewonde bij flatbrand Groenhof

Bij een brand in een woning van een flat aan het Groenhof in Almere Haven is in de nacht van maandag op dinsdag een bewoner gewond geraakt. De man is in het ziekenhuis opgenomen na rook te hebben ingeademd.

De brand brak rond half één uit en zou zijn ontstaan in een televisie in een woning op de eerste verdieping. De brandweer werd gebeld en buren werden gewaarschuwd. Flatbewoners gingen naar buiten om zich in veiligheid te brengen. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft vervolgens geventileerd om de resterende rook uit het gebouw te verdrijven.

Meerdere mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken op verwondingen. De bewoner van de woning waar de brand was uitgebroken bleek zodanig veel rook te hebben ingeademd dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd om daar verder te worden behandeld.

Verschillende appartementen in het gebouw hadden na de brand nog last van de brandlucht. Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te helpen met de afhandeling van de schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *