Persberichten

Politie zoekt getuige van mishandeling door grote groep

StadhuisDe politie zoekt getuigen van een mishandeling in de Stad die maandag 26 januari plaatsvond. Rond 15.20 uur waren twee 14-jarige meisjes in de bibliotheek aan het Stadhuisplein. Daar werden zij lastig gevallen door een groep van ongeveer zeven negroïde meisjes en één negroïde jongen. De twee rennen de bibliotheek uit, via het Stadhuisplein langs de busbaan in de richting van het Centraal Station en werden daarbij achtervolgd door de groep. Ze werden een steeg ter hoogte van de Wijsgeerbaan in geduwd en werden daar geschopt en geslagen door de groep. Ook probeerde de groep meisjes spullen van hen af te pakken. De groep meisjes werd door agenten niet meer aangetroffen.

Later diezelfde dag kreeg de politie een tweede melding van een mishandeling door een groep negroïde meisjes in het centrum. Die vond rond 18.15 uur plaats op de Stationsstraat. Ook hier werden twee 14-jarige meisjes zonder aanleiding mishandeld door een groep van 9 a 12 negroïde meisjes en één jongen. Het gaat vermoedelijk om dezelfde groep, die na afloop daar niet meer aangetroffen werd. Mogelijk zijn meer mensen slachtoffer geworden van deze groep. De politie verzoekt hen om aangifte te doen.

Er waren veel mensen om die tijd in de buurt, die de mishandeling(en) gezien kunnen hebben en wellicht zelf ook slachtoffer zijn geworden. De politie vraagt hen om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *