Nieuws

Groot deel van Flevoland korte tijd zonder stroom na incident bij verdeelstation

Een groot deel van Flevoland heeft vrijdagmiddag korte tijd zonder stroom gezeten. De oorzaak is een incident bij een verdeelstation in Dronten. Ook zijn er rokende hoogspanningskabels te zien. 

Rond 15:10 uur viel in een groot deel van de provincie de stroom uit. Na enkele minuten kwam de stroom weer terug. De oorzaak van deze korte stroomstoring is een incident bij een verdeelstation net buiten Dronten. Op beelden is te zien dat kortsluiting is ontstaan bij een verdeelstation. De toeleidende hoogspanningskabels roken en hangen bijna aan de grond. De brandweer meldt dat vermoedelijk een gebroken hoogspanningskabel de oorzaak is van de storing.

Vanwege het incident adviseert de politie om voorlopig in Flevoland niet meer de weg op te gaan. Met name op de wegen rondom Lelystad en Dronten is het erg druk. In Almere valt de verkeersdrukte mee. Tussen Lelystad en Dronten rijden voorlopig geen treinen. ProRail is onderweg om reizigers uit stilgevallen treinen te halen.

In Almere moest de brandweer tot nu toe twee keer uitrukken voor mensen die vast zaten in een lift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *