Nieuws

Grote brand bij restaurant Onderweg

Zondagavond werd even voor half twaalf brand gemeld bij restaurant Onderweg aan de Oorweg. Opvallend was dat de brandweer meteen bij de eerste alarmering de classificatie ‘grote brand’ gaf.

Dit naar aanleiding van een groot aantal telefoontjes die bij de meldkamer binnenkwamen. Er was meteen van grote afstand forse rookontwikkeling zichtbaar. Het gebouw stond al snel volledig in brand en was niet meer te redden. De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden en was met name gefocust op het voorkomen van overslag door vliegvuur en het beschermen van omliggende infrastructuur. De Almeerse brandweer werd daarbij ondersteund door korpsen uit de regio, onder andere om te zorgen voor extra wateraanvoer vanuit het Weerwater.

Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand meer aanwezig. Rond 3.40 uur sein brand meester gegeven. Het pand wordt als verloren beschouwd.

16 gedachten over “Grote brand bij restaurant Onderweg

 • Wauw, vanuit t zolder raam in de wijk de laren is het zelfs te zien!
  Sterkte voor de eigenaren….

  Beantwoorden
  • Anoniempje

   Die hebben gelukkig meerdere miljoenen, met al hun chinese illegale handel ;)

  • Zelfs vanuit de Wierden zag de hemel rood Vreselijk heel veel sterkte voor de mensen die daar werkten en nu op zoek moeten naar een nieuwe job

 • Ik denk dat de kok een biefstukje well done aan het grillen was.
  We hebben hier zaterdagavond gegeten en ik heb oprecht nog nooit zo een belachelijk slecht restaurant meegemaakt. Zelfs karton met een sausje smaakt beter. Enfin, dit gun je natuurlijk niemand. Sterkte!

  Beantwoorden
  • Alleen het woordje “sterkte” had voldoende geweest.

  • Wat een medeleven….

 • Hv-Almere, jullie delen een Drone video die zwaar illegaal is. Het is verboden om in het donker te vliegen, over snelwegen en nog erger, tijdens calamiteiten. Het delen maakt jullie mede strafbaar!

  Beantwoorden
  • Mitchell

   Met een vergunning is dit gewoon legaal?

 • robbert verhoeven

  We hebben daar altijd gezellig gezeten en heel gerechten waren erg lekker. Je mocht zelf kiezen en dan kies je ook wel eens verkeerd. Almere is weer een goed restaurant armer. Sterkte voor eigenaar en personeel

  Beantwoorden
 • Zelfde eigenaar als tang dynasty die bijzonder genoeg ook affikte. Als hier geen verzekeringsfraude aan de hand is weet ik het ook niet meer.

  Beantwoorden
  • Dat is niet waar. Andere eigenaar.

  • Dit is incorrect, dit zijn niet dezelfde eigenaren. De oud-eigenaar van Tang Dynasty heeft nu een restaurant Culinair Festijn in Almere buiten.

 • Denk dat de eigenaar best blij is dat hij afgefikt is. aangezien het al een tijdje niet zo goed ging omdat ze vanaf de snelweg niet meer te zien waren.

  Beantwoorden
 • directe kwalificatie grote brand vind ik niet direct vreemd.
  geen idee wat de 112 melding doorgaf, maar als het al aangaf vlammen slaan door het dak, dit in combinatie met gortdroge natuur eromheen en een gastank op 20 meter en een pand wat uit houtbestaat verklaard directe opschaling naar grote brand volgens mij.

  kon vanuit Danswijk de oranje gloed aan de hemel zien al rond 2330 meen ik…. moet echt direct intens zijn.

  wel weer vervelend dat mensen anoniem roeptoeteren over verzekeringsfraude/ brandstichting en hoe slecht het allemaal niet was. Zullen we het politieonderzoek even afwachten voordat we meer roepen?
  toegeven voor een waardering van hoe het eten was hoef je geen politieonderzoek af te wachten;-) dat is voor nu alleen ongepast.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *