Nieuws

Drie gewonden bij aanrijding Waterlandseweg

Bij een aanrijding op de Waterlandseweg zijn vrijdagavond drie personen gewond geraakt. Ze werden naar een ziekenhuis gebracht. Het onderzoek naar het ongeval werd door de politie van Almere overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

De aanrijding gebeurde om ongeveer 18:15 uur op de Waterlandseweg, voor de verkeerslichten met de Vogeldreef, ter hoogte van het Shell tankstation. Een personenauto botste achterop een bestelwagen. Deze werd vervolgens tegen een vrachtauto met aanhanger geduwd die daarvoor stond. De twee achterste voertuigen liepen forse schade op. De chauffeur van de vrachtwagen heeft vermoedelijk niet gemerkt dat hij werd geraakt en is weggereden toen het verkeerslicht op groen ging.

Twee ambulances kwamen ter plaatse om de inzittenden te onderzoeken en behandelen. Drie personen zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De brandweer werd ook opgeroepen, maar het is onbekend of die ook daadwerkelijk bij de hulpverlening heeft geassisteerd.

Een eenheid van de Koninklijke Marechaussee kwam ter plaatse om het onderzoek naar de aanrijding over te nemen van de Almeerse politie. De twee beschadigde voertuigen werden door een berger meegenomen.

2 gedachten over “Drie gewonden bij aanrijding Waterlandseweg

 • Paul van Rosmalen

  Waarom werd het onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee ?

  Beantwoorden
  • Jos van der Lelie

   Zie deze beschrijving op de website van defensie:

   Militaire politie
   De militaire politietaak van de marechaussee is preventief, dienstverlenend en reactief. Preventief en dienstverlenend zijn bijvoorbeeld patrouilles, verkeersdiensten, ordemaatregelen bij oefeningen, het geven van advies en voorlichting aan commandanten en hun personeel en het escorteren van colonnes. De reactieve taak is gericht op naleving van de Wegenverkeerswet, de milieuwetgeving en de opsporing van strafbare feiten, op militaire locaties of gepleegd door militairen (ook in hun vrije tijd). Marechaussees onderzoeken deze strafbare feiten.

   Bij dit ongeval zal dus zeer waarschijnlijk een militair betrokken zijn geweest. In dat geval wordt het onderzoek uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *