Kort nieuws

Verdachte aangehouden voor mishandeling agent

Voor de mishandeling van een politieagent is vrijdag 13 mei een 31-jarige man uit Almere aangehouden. De man is heengezonden en zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter.

Woensdag 11 mei was een politieagent bezig met het afhandelen van een verkeersongeluk op de Evenaar in Almere, toen hij op zijn hoofd werd geslagen door een man. Hierdoor liep de agent een hersenschudding op. Na het voorval rende de man weg. De recherche en wijkagenten startten een onderzoek dat leidde tot de identiteit van de dader.

Geweld tegen hulpverleners
Geweld is nooit de oplossing en altijd zinloos. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en andere werknemers met een publieke taak. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht en tegen de daders kan een driemaal zo hoge straf worden geƫist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *