Nieuws

Grote brand bij garagebedrijf Stedenwijk

Bij een garagebedrijf in Stedenwijk is woensdagmiddag een grote brand uitgebroken. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse. Zover bekend zijn er drie personen naar een ziekenhuis gebracht.

Woensdagmiddag brak rond 16:00 uur brand uit in een garagebedrijf aan de Delftstraat in Stedenwijk. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand en korte tijd later naar grote brand. De brandweer van Almere kreeg assistentie van collega’s uit o.a. Lelystad, Dronten, Muiderberg en Huizen. Verder is het droneteam van de brandweer uit de regio Gooi-Vechtstreek en een adviseur gevaarlijke stoffen uit de regio Utrecht ter plaatse gekomen om te assisteren bij de bestrijding van de brand.

Er zijn ook meerdere ambulances opgeroepen. Zover bekend zijn er drie personen gewond geraakt en ter controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de omgeving ruim afgezet. Op enig moment was er sprake van mogelijk explosiegevaar. Het dak van het pand is ingestort.

De brandweer meldde even na vijf uur dat de brand onder controle was en dat door snelle inzet van de brandweer naastgelegen panden behouden zijn gebleven. Er is nog niets bekend over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade.

De volgende foto’s zijn ingezonden via de HV Almere tiplijn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *