Nieuws

Dit was het nieuws in 2021

In een jaar waarin we hoopten het coronavirus de baas te worden bleek niets minder waar. Weer werd er veel geduld en flexibiliteit gevraagd en dat gold zeker ook voor onze hulpdiensten. Hulpverlenen en boeven vangen betekent immers ook in contact komen met mensen en daarbij moet natuurlijk ook worden gelet op de eigen veiligheid en het voorkomen van besmetting.

Gesterkt door meer kennis over het virus en beschermd door vaccinaties stonden ze echter weer klaar voor hun taak en 2021 heeft ons ook onder deze omstandigheden veel nieuws gebracht.

Met ons team van vrijwilligers was HV Almere er weer vaak bij. Maar we zijn ook dit jaar geholpen met tips en beeldmateriaal van anderen. Heeft u beeldmateriaal van een incident en wilt u dat met ons delen? Dat kan via Twitter, Facebook, Mail of via onze WhatsApp Tiplijn (0624465671). Wij danken iedereen die het afgelopen jaar beeldmateriaal heeft aangeleverd!

Ook deze jaarwisseling zijn er weer beperkingen van kracht. Denk aan de veiligheid en let op elkaar, zodat het ook dit jaar weer een mooi feest zal zijn. HV Almere wenst u een fijne jaarwisseling en een goed, gezond en veilig 2022 toe!

Hieronder volgt een overzicht van het nieuws van 2021.

Januari

Het nieuwe jaar begon rustig, vanwege de coronamaatregelen was de jaarwisseling rustiger dan voorgaande jaren. Het jaar begon slecht voor het nieuwe Best Western hotel in het centrum. Het werd overvallen door twee jongens. Verder waren er twee steekincidenten en was op 25 januari veel politie aanwezig in de stad vanwege een mogelijke demonstratie. Uiteindelijk kwamen er helemaal geen demonstranten. Ook werden vier personen aangehouden voor meerdere overvallen op een telefoonwinkel.

Februari

Begin februari valt er sneeuw, veel sneeuw. Het aantal ongevallen blijft relatief beperkt. Twee auto’s raakten door het winterse weer te water. Meerdere dagen rijden er nauwelijks treinen van/naar Almere. In de Seizoenenbuurt vond een schietincident plaats. In Almere Stad vond opnieuw een overval plaats op een telefoonwinkel. De politie heeft kort daarna drie personen aangehouden.

Maart

In maart vinden op de A6 twee ernstige ongevallen plaats. Bij beide ongevallen komt één persoon om het leven. In het centrum van Almere breekt een grote brand uit in een filiaal van de Aldi. De winkel is na de brand enige tijd dicht geweest. In Noorderplassen werd bij een woning een handgranaat neergelegd. De EOD heeft het explosief veilig gesteld. Op de Brikweg stond opnieuw een grote stapel hooi in brand met stankoverlast tot gevolg.

April

In april breekt er drie keer brand uit in een slooppand aan de Wisselweg. Ook later in 2021 breekt er nog een aantal keer brand uit. Het pand wordt inmiddels gesloopt. Op het Langshof in Haven raakt iemand gewond bij een steekpartij. Een politieagent is mishandeld door een omstander bij een woningbrand aan de Allendestraat. De agent is naar het ziekenhuis gebracht. Medewerkers van de GGD, brandweer en andere collega’s namen afscheid van Cees Verdam. Cees Verdam was algemeen directeur van GGD-Flevoland en voorzitter van de veiligheidsdirectie Flevoland bij Veiligheidsregio Flevoland.

Mei

De Lage Vaart bij Almere Buiten is langdurig gestremd geweest voor scheepvaart in verband met de berging van een te water geraakte auto. Op de Emil Noldestraat wordt een explosief aangetroffen. Een aantal dagen later gaat in de Jacob Catsstraat een explosief af. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht. In mei werd gestart met de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Poort. Deze is naar verwachting in februari 2022 gereed. De brandweer redde in de Eilandenbuurt twee kinderen uit een woning waar brand was uitgebroken. De kinderen konden vanwege rookontwikkeling niet meer naar beneden.

Juni

Er zit opnieuw een kat vast onder de Koopvaardersbrug, een jaarlijks terugkerend fenomeen. Een filiaal van Office Centre aan De Strubbenweg werd overvallen. De politie heeft drie personen aangehouden. Zoals ieder jaar werd op de derde zaterdag in juni het ereteken gehouden voor omgekomen brandweermensen. In Almere Hout heeft de politie een grote drugsvangst gedaan. Een vrachtwagen bleek zo’n 600.000 xtc-pillen te vervoeren die verstopt waren in een verborgen ruimte. In totaal zijn vijf personen in deze zaak aangehouden. Bij een wooncomplex in Tussen de Vaarten brak een felle brand uit. Eén persoon raakte gewond. Een fietser raakte aan het eind van de maand ernstig gewond bij een aanrijding op de Evenaar.

Juli

Begin juli valt er een dode bij een ongeval op de Hogering. Een auto belandde op zijn kop in een sloot. De politie en het Openbaar Ministerie namen voor ruim vijf miljoen euro aan cryptovaluta in beslag. Dat gebeurde na een inval in een woning aan de Novemberstraat in de Seizoenenbuurt. In een bedrijfspand aan de Musicalstraat in Muziekwijk brak een grote brand uit. Niemand raakte gewond. De politie heeft een verdachte aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brand.

Augustus

Begin augustus raakt een politieauto betrokken bij een aanrijding. De agent was met spoed onderweg naar een melding toen het op het kruispunt bij de Steiger mis ging. Door onbekende oorzaak zag een bestuurder de politieauto over het hoofd waarna een aanrijding plaatsvond. Niemand raakte gewond. Op een winkel in de Stationsstraat vond een overval plaats. De politie heeft waarschuwingsschoten gelost om de overvallers te stoppen. In een gebouw aan de Ambachtsmark brak een grote brand uit. Bij de brand is een hond om het leven gekomen. Op de Landdrostdreef belandde een auto op zijn kop nadat de bestuurder onwel was geworden. De bestuurder heeft het ongeval niet overleefd. In de Stripheldenbuurt vond een overval plaats op een supermarkt. Met hulp van een politieheli werd een verachte aangehouden.

September

Op één avond breken twee branden uit in grote balen met hooi. Een van de branden was opnieuw op de Brikweg. De brandweer is meerdere dagen bezig geweest met de bestrijding van de brand. Bewoners uit Noorderplassen en Poort hadden last van stankoverlast. Opnieuw zat een kat vast onder de Koopvaardersbrug. Bij een woning in Danswijk doet de politie onderzoek na een reanimatie. De politie heeft een persoon aangehouden maar laat deze later weer vrij. Het ging mogelijk om suïcide.

Oktober

In oktober vinden ten minste drie ongevallen plaats op de kruising van de Evenaar met de Atlasdreef. Twee personen raken ernstig gewond. De gemeente kijkt of de kruising eerder kan worden aangepakt. In Stad vinden binnen 1,5 uur tijd zowel een steekpartij als een schietpartij plaats. Twee personen raken gewond. Een persoon raakt gewond nadat een gevel van een slooppand in Buiten is ingestort en wordt naar het ziekenhuis gebracht.

November

Een vrouw komt om het leven bij een aanrijding op de A6. Het ongeval gebeurde bij de ingang van de wisselbaan richting Amsterdam. Een hijskraan viel om op de Esplanade, niemand raakte gewond. In een woning aan de Oktoberstaat vat een matras vlam. Twee personen moesten ter controle naar het ziekenhuis. Bij de woning van rapper Ali B vindt een overval plaats. Hij moest zijn dure horloge afstaan.

December

In de eerste week van december zit een deel van Tussen de Vaarten enige tijd zonder stroom. Oorzaak blijkt een brand in een transformatorhuisje. In het centrum van Almere eindigt een achtervolging door de politie. Een automobilist negeerde een stopteken. Het arrestatieteam werd ingezet in Nobelhorst nadat iemand gezien zou hebben dat er iemand met een wapen een woning in ging. Uiteindelijk is er geen wapen aangetroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *