Kort nieuws

Brandweer in actie voor kat onder Koopvaardersbrug

Maandagavond is de brandweer uitgerukt naar de Koopvaardersbrug in de Oostvaardersbuurt. Een kat zat vast in een brugpilaar met metalen tralies waardoor het voor de kat moeilijk was om eruit te komen. De kat zwom uiteindelijk zelf naar de kant. 

De brandweer kwam maandagavond rond 23:30 uur ter plaatse met een duikteam om de kat uit zijn benarde positie te bevrijden. Een duiker wist de kat al snel te pakken te krijgen. Echter stribbelde het beestje tegen waardoor het alsnog in het water terecht kwam. De kat zwom naar de kant waar hij door een brandweerman werd vastgepakt. De kat kreeg een deken om zich heen om op te warmen.

Niet veel later kwam de eigenaresse van de kat met een reismand aan om de kat mee te nemen. De kat had echter nog niet genoeg van het avontuur en ontsnapte en zette het luid miauwend op een rennen. De kat mag van de eigenaresse zelfstandig de weg naar huis zoeken.

De plek onder de Koopvaardersbrug blijkt een populaire plek onder de Almeerse (huis)dieren. Al eerder zijn twee katten en een meerkoet door de brandweer onder de brug vandaan gehaald.

2 gedachten over “Brandweer in actie voor kat onder Koopvaardersbrug

 • De brandweer heeft regelmatig werk aan katten, zouden de kosten niet verhaald kunnen worden? Katten op daken , katten onderbruggen en katten in bomen.
  Is het niet de verantwoordelijk van de baasjes om zorg te dragen dat ze hun huisdier in de gaten houden?

  Beantwoorden
  • Helemaal mee eens.
   Ook al die katten die loslopen en alle vogels in de buurt vangen ben ik wel klaar mee.
   Ik heb geen probleem met katten, wel met katten die overal maar loslopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *