Nieuws

Grote brand in pand Ambachtsmark; hond komt om het leven

In een gebouw aan de Ambachtsmark in Almere Haven is zaterdag een grote brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en kwam met veel materieel ter plaatse. Bij de brand is een hond om het leven gekomen.

Rond 17:10 uur brak tijdens laswerkzaamheden brand uit in een bedrijfsunit aan de Ambachtsmark. Een geparkeerde auto in het pand raakte bij de brand betrokken waarna er een explosie heeft plaatsgevonden. Toen de brandweer ter plaatse kwam was er sprake van een uitslaande brand.

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij welke tot in Amsterdam te zien was. De brandweer heeft al snel opgeschaald naar grote brand en heeft vier blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Ook kwam een groot watertransport ter plaatse. Deze hoefde echter niet te worden ingezet. De brand was rond 18:15 uur onder controle. Twee naastgelegen garages raakten beschadigd.

Meerdere personen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel omdat ze rook hadden ingeademd. Een hond is bij de brand om het leven gekomen.

Met dank aan Damian Ruitenga voor groot deel foto’s/video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *