Nieuws

Zoekactie na melding auto te water bij Oosterdreef

In de nacht van zondag op maandag is door de hulpdiensten een zoekactie gestart in het water in de omgeving van de Zuidbrug in de Oosterdreef in Almere Haven. Er was melding gedaan van een auto te water, waarop alle hulpdiensten uitrukten.

Zover bekend heeft de melder kort voor middernacht vermoedelijk een klap gehoord, gevolgd door een plons. Rekening houdend met een werkelijk te water geraakte auto werden politie, bandweer en ambulance naar de Oosterdreef gestuurd. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze werd voor aankomst in Almere weer geannuleerd.

Brandweer en politie hebben het water afgezocht tussen de Wervenbrug en de Griendenbrug. De duikteams van Almere en Lelystad stonden paraat om eventueel te water te gaan. Uiteindelijk bleek dat niet nodig, omdat er niets werd aangetroffen.

Wel bleek dat een reclamezuil nabij de kruising van de Oosterdreef met de Jaagmeent stuk was gereden en er veel glas op de weg lag. Het is onbekend of de melder mogelijk een aanrijding met deze reclamezuil heeft gehoord en het versplinteren van het glas als een plons heeft geïnterpreteerd. Zover bekend is er ook geen auto aangetroffen die hierbij betrokken zou zijn geweest.

De zoekactie heeft ongeveer een uur geduurd, waarna de hulpdiensten weer zijn vertrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *