Kort nieuws

Brandweer redt kat onder brug vandaan

Woensdagmiddag is de brandweer uitgerukt naar de Koopvaardersbrug in de Oostvaardersbuurt. Een kat zat vast in een brugpilaar met metalen tralies waardoor het voor de kat moeilijk was om eruit te komen. Tevens was het vanwege het water niet de meest comfortabele plek voor de kat.

De brandweer is rond 16:45 uur met een hoogwerker ter plaatse gekomen om de kat uit zijn benarde positie te bevrijden. Met de nodige moeite wisten de brandweerlieden de hoogwerker zodanig in positie te brengen dat het mogelijk was om de kat te bereiken. Een brandweerman is over de tralies geklommen waarna de kat, die enigszins tegenstribbelde, kon worden gevangen. Met de hoogwerker is het beestje onder luid applaus weer veilig aan wal gebracht waarna hij zelfstandig de weg naar huis mocht zoeken.

Het is niet de eerste keer dat er er een dier vast zit onder de brug. Al eerder zijn een kat en een meerkoet door de brandweer onder de brug vandaan gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *