Nieuws

Brandweer redt kat onder brug vandaan

Maandagochtend is de brandweer uitgerukt naar de Koopvaardersbrug in de Oostvaardersbuurt. Een kat zat vast in een brugpilaar met metalen tralies waardoor het voor de kat moeilijk was om eruit te komen. Tevens was het vanwege het water niet de meest comfortabele plek voor de kat.

De brandweer heeft een bootje geleend van een buurtbewoner om de kat te bevrijden uit zijn benarde positie. Na een klein stukje varen konden de brandweermannen met enige moeite de kat pakken en weer veilig aan de kant brengen. Daar stond een buurtbewoner klaar die de kat veilig naar huis bracht.

Het is niet de eerste keer dat er er een dier vast zit onder de brug. Vorig jaar moest het duikteam van de brandweer in actie komen om een meerkoet te bevrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *