Nieuws

Lage Vaart langdurig gestremd i.v.m. berging van te water geraakte auto

Lage Vaart is langdurig gestremd geweest voor scheepvaart in verband met de berging van een te water geraakte auto. Medewerkers van verschillende bedrijven en organisaties zijn uren in de weer geweest om het voertuig uit het water te halen.

Woensdagavond raakte bij de boothelling aan de Duwweg langs de Lage Vaart een auto te water. De boothelling bevindt zich tegenover de Faunabuurt. Meerdere personen waren bij de helling aanwezig en er stonden enkele voertuigen geparkeerd. Door onbekende oorzaak is een auto van de helling gerold en te water geraakt. De auto zou wel op de handrem hebben gestaan, mogelijk is een technisch defect de oorzaak geweest.

Het was niet meer mogelijk om de auto tegen te houden. De auto dreef naar het midden van de vaargeul en zonk uiteindelijk. Hierdoor was de Lage Vaart gestremd voor het scheepvaartverkeer. Duikers hebben woensdagavond nog getracht het voertuig te lokaliseren maar zijn daar niet in geslaagd.

Donderdagochtend is een boot van de provincie ter plaatse gekomen om de gezonken auto met behulp van apparatuur te vinden. Vervolgens moest er worden gewacht op een duiker en een bergingsbedrijf om de auto naar de kant te kunnen slepen en uit het water te halen. Door de locatie van de auto bleek dat nog niet zo eenvoudig. De berging zelf duurde daardoor ook nog enige tijd. Uiteindelijk was de vaart rond half vier donderdagmiddag weer vrij voor de scheepvaart.

Een gedachte over “Lage Vaart langdurig gestremd i.v.m. berging van te water geraakte auto

  • Heftig om deze foto’s te zien van de berging van een auto. Ik hoop dat het goed gaat met de bestuurder. Ik heb eens een livestream gezien van een scheepsberging, dat was ook erg indrukwekkend. Er waren veel maritieme specialisten die daarbij moesten helpen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *