Nieuws

Treinverkeer gestremd door defecte trein

Het treinverkeer naar en van Lelystad is gestremd door een defecte trein. Op station Almere Oostvaarders staat een trein met een beschadigde stroomafnemer. Tussen Almere Oostvaarders en Almere Centrum is slechts één spoor beschikbaar.

Een intercity die kort voor de middag van Lelystad naar Almere reed raakte voor station Almere Oostvaarders in de problemen. Het bleek dat de stroomafnemer tijdens het rijden vernield was. De trein is bij station Almere Oostvaarders tot stilstand gekomen, alwaar personeel van NS en Prorail ter plaatse is gekomen om de verstoring op te lossen. Prorail meldt op twitter dat er ook schade is aan de bovenleiding en dat de aannemer onderweg is om deze schade te herstellen. Bij enkele bovenleidingsportalen ter hoogte van de Bintangweg zijn de afstandhouders van de rijdraden vernield.

Door de verstoring is er geen treinverkeer mogelijk tussen Lelystad en Almere Oostvaarders. Treinen kunnen tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders slechts gebruik maken van één spoor. NS meldt op haar website dat de verstoring tenminste tot 23:30 uur gaat duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *