Nieuws

Politie onderzoekt schoten in Kruidenwijk, inzet arrestatieteam

De politie heeft op woensdagochtend omstreeks 11:30 uur een melding ontvangen dat er schoten zouden zijn gehoord aan de Melkdistelstraat.

Omstreeks half twaalf kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er schoten zouden zijn gehoord aan de Melkdistelstraat in Kruidenwijk, op dezelfde locatie waar op 1 én 4 mei al een schietincident plaatsvond. Er zijn toen geen gewonden gevallen en het is nog onduidelijk wat het doelwit was van de schietpartij.

De politie heeft een zeer ruime afzetting gecreëerd en is momenteel in de wijk aan het zoeken. Er wordt onder andere een politiehelikopter, een arrestatieteam en een hondenbrigade ingezet. Kruidenwijk is komend vanaf de Spoordreef afgezet voor autoverkeer.

Burgernet
De politie heeft een burgernetbericht uitgestuurd: “Ivm mogelijke schietpartij zoekt de politie mensen die iets hebben gehoord of gezien in de omgeving van de Distelweg. Tips? Bel nu 112”.

Tijdlijn van de politie inzet

13:10 uur
Het arrestatieteam (AT) is in de wijk gearriveerd en een onderhandelaar probeert contact te maken met (een) aanwezige(n) in een woning.

13:40 uur
Het arrestatieteam is in actie gekomen en is een inval gestart.

13:45 uur
Een hondengeleider is gearriveerd om assistentie te verlenen bij de actie.

13:55 uur
Het AT is daadwerkelijk binnengetreden.

14:07 uur
De actie van het AT is beëindigd. De recherche is nu gestart met verder onderzoek in de woning. De politiehelikopter verlaat het luchtruim van Almere.

14:15 uur
Er bleek uiteindelijk niemand in de woning aanwezig te zijn.

De situatie is nu rustig en onder controle. De politie zet het onderzoek voort.

 

3 gedachten over “Politie onderzoekt schoten in Kruidenwijk, inzet arrestatieteam

 • Misschien wat vaker patrouilleren, het is regelmatig onrustig in dat deel van de Krudenwijk. En ik vraag me af wat het nut is om een helikopter urenlang rondjes te laten draaien boven de wijk, alsof schutters zich verschuilen met een gun in de hand.

  Beantwoorden
  • Helemaal mee eens .Totaal nutteloos een helicopter 3 uur rondjes laten draaien .Ik vond het bijna storend …zinloos iig

 • Je wilt je eigen kind toch niet meer op straat hebben met deze nonsens..
  En echt elke keer..

  Nee, ik vind het hier niet meer fijn..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *