Nieuws

Ongeval tussen scooter en bus Staatsliedenwijk

Donderdagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een scooter een een stadsbus bij de overgang van de P. Lieftinckstraat naar de Markerkant. De scooterrijder is gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde kort na 16:30 uur. Vanwege de ernst van het ongeval werden er direct twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Eenmaal ter plaatse bleek de komst van de traumahelikopter niet noodzakelijk. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel behandeld en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De Dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de toedracht. De schade aan beide voertuigen is flink. Het busverkeer tussen Kruidenwijk en centrum is tijdelijk gestremd geweest.

 

10 gedachten over “Ongeval tussen scooter en bus Staatsliedenwijk

 • al diverse malen een klacht ingediend over de te hard rijdende bussen,binnen 4 haltes 3 keer gewoon door rood,plankgas bochten nemen en prompt zo hard remmen bij haltes dat de ouderen en kinderwagens door de bus schuiven,en nu gaat het dus weer fout,

  Beantwoorden
  • Gelukkig hebben bussen front camera’s en is precies te zien hoe hard hij reed. Dus dit eerst maar afwachten op het resultaat en niet meteen mensen beschimpen die gewoon hun werk doen. De bus mag overigens vijftig rijden. Moeten ze ook anders halen ze de door de gemeente geëiste dienstregeling niet.

  • Misschien je kinderwagen inklappen en de kleine op schoot zoals het hoort volgens de regels en niet gelijk de chauffeur de schuld geven

  • Het stoplicht op bepaalde plekken van de bussen in Almere heeft vertraging, de bus heeft een ander type stoplicht (meestal 25 á 30m) voor het ‘echte’ stoplicht, Als deze groen/geel brand mag de bus door, zo niet stoppen ze.

 • Hier over busbaan ook ,niet allemaal,Van en naar station Muziekwijk,wij zien dat ban boven af!

  Beantwoorden
 • Veel sterkte! Dit is mij vorig jaar ook overkomen. Hopelijk komt de persoon in kwestie er snel boven op.

  Beantwoorden
 • Zat jij in die bus? Gelukkig hebben ze front camera’s. Goede kans dat de scooter door rood reed. Mijn man rijd zelf op de bus. Als hij een euro krijgt voor iedere weggebruiker die door rood vlak voor hem oversteekt kan hij drie jaar eerder met pensioen.

  Beantwoorden
  • Ik woon langs een busbaan en om de wijk uit te rijden moet ik de busbaan oversteken. Het maakt niet uit of ik met de auto of fiets ga maar het verbaast mij zo vaak dat mensen maling hebben aan het rode licht. Oké soms moet je iets langer wachten en kan je ongeduldig worden maar dat wil niet zeggen dat je altijd lang moet wachten. Het is heel makkelijk om met de vinger naar de buschauffeur te wijzen, natuurlijk zijn er buscoureurs dat zie ik ook, maar wij weggebruikers mogen ook de hand wel eens in eigen boezem steken.
   Ik hoop dat de oorzaak snel bekend word en dat de scooter spoedig zal herstellen.

 • je moet toch heel veel tijd hebben om al die chauffeurs te controleren of ze te hard en door rood rijden.laat me raden zelf pak je nooit de bus.maar he waar was je om die scooterrijder te helpen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *