Kort nieuws

Aanrijding met fietser op Spoorbaanpad

Dinsdagmiddag heeft op de Koppeldreef in Almere Buiten een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. De fietser hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Rond 15.30 uur kwamen op de kruising van de Koppeldreef met het Spoorbaanpad een automobilist en een fietsster met elkaar in botsing. Mogelijk is een voorrangsfout de oorzaak geweest van het ongeval. In tegenstelling tot veel andere kruisingen op het Spoorbaanpad hebben fietsers op deze kruising geen voorrang.

De vrouw is gecontroleerd in een ambulance op mogelijk letsel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

7 gedachten over “Aanrijding met fietser op Spoorbaanpad

 • Het staat hier net alsof fietsers daar voorrang hebben, ik kan mij nog herinneren dat de politie vorig jaar een oproep heeft gedaan daar niet te stoppen voor fietsers en snorfietsers omdat dit vaak te laat wordt opgemerkt door de andere automobilisten waardoor er regelmatig aanrijdingen gebeuren. Buiten dat hebben fietsers er geen voorrang maar duiken er heel vaak toch nog even net voor met dit als gevolg.

  Beantwoorden
  • Bedankt voor uw reactie. Ik heb bij het schrijven van het artikel niet goed opgelet. De tekst in het artikel is aangepast.

 • Ja dat is het probleem daar inderdaad. Er zijn teveel mensen die daar de verkeersregels niet hanteren en dan wordt de situatie onduidelijk. Kennelijk moet de boodschap weer herhaald daar. Of kunnen ze geen borden plaatsen op de dreef met letterlijk te tekst: ‘Verboden te stoppen voor kruisend verkeer!’ En bij de fietsers: ‘let op! Haaientanden, auto’s hebben voorrang!’ Een andere optie die al een keer heb geopperd bij de gemeente is het fietspad gewoon langs het spoor doortrekken naar boven, over de dreef heen, zoals op andere plekken het geval is. Dan hebben beide verkeersstromen daar gewoon geen oponthoud meer.

  Beantwoorden
  • Dit word al jaren aan zijn lot over gelaten met alle gevolgen van dien, er is geen reden waarom deze paden zouden moeten kruisen. een brug is de oplossing!

  • Eens! Alleen als je daar als voetganger of fietser staat kom je er gewoon nooit tussen..

 • Niet dat ik er op zit te wachten hoor maar kunnen ze niet beter 1 beleid afspreken op die route want overal op die route hebben fietsers voorrang
  Behalve daar en op nog een plek bij t roc

  Beantwoorden
 • En de hobbel weg halen. Dan gaan autobestuurders niet remmen voor de hobbel. Waardoor fietsers denken toch voorrang te krijgen en als nog oversteken. Blijft een vervelend kruising waarbij een brug de beste oplossing is. Ze zijn spoorbaanpad toch al aan het verbreden. Neem dan deze oversteek ook even mee.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *