Nieuws

Twee woningbranden na blikseminslag

In twee woningen in Almere is dinsdagavond brand in het dak ontstaan na een blikseminslag. 

De brandweer kreeg iets voor 19:45 uur kort achter elkaar twee meldingen van een woningbrand binnen. Zowel in de Zanzibarstraat in de Eilandenbuurt als op het Salvador Daliplantsoen in Tussen de Vaarten was het raak. Op de eerste locatie bleek er in de nok van een woning brand te zijn ontstaan. De brandweer zette een hoogwerker in om van buitenaf de brand te blussen. Een exact dezelfde situatie deed zich voor bij de tweede brand. De brand werd door een buurman ontdekt. Ook daar werd een hoogwerker ingezet om de brand te blussen.

Voor beide locaties schaalde de brandweer op naar middelbrand. Zij werden daarbij geassisteerd door de korpsen Lelystad en Muiderberg. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Verder was er veel overlast op de wegen vanwege de grote hoeveelheid regen. Veel tunnels of dreven hadden grote plassen of waren volledig ondergelopen. Op de Bartokweg was de onderdoorgang ondergelopen en door de gemeente afgesloten. Ook op de Noorderdreef onder de A6 lag veel water. Op beide locaties waren ook twee automobilisten die niet door het water heen kwamen en hulp nodig hadden om er uit te komen.

Een gedachte over “Twee woningbranden na blikseminslag

  • Dat verklaart die felle flits en harde klap (feller en harder dan het onweer) die ik hoorde rond 19.40 uur. Ik woon daar in de buurt en dacht gelijk, “Is de bliksem hier ergens ingeslagen ofzo?!”. Gelukkig is het goed gekomen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *