Nieuws

Vuilniswagen gekanteld op Havendreef

Een vuilniswagen is woensdagochtend op zijn kant terecht gekomen. Dat gebeurde rond 11:10 uur op de Havendreef nabij de Hollandsedreef. 

De chauffeur verloor in de bocht de macht over het stuur en belandde in de berm. De vuilniswagen, geladen met restafval, kwam uiteindelijk op zijn kant terecht. De inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Vanwege de omvang en het gewicht van de vuilniswagen is het bergen complex. Als eerste zijn er rijplaten in de middenberm geplaatst om te voorkomen dat de bergers weg zouden zakken. Vervolgens is één berger vastgemaakt aan de bovenkant van de vuilniswagen en een tweede berger aan de onderzijde. Gezamelijk hebben de bergers de vuilniswagen op zes wielen gezet.

Ten tijde van het bergen is de Havendreef in de richting van de A6 afgesloten geweest. In de richting van de Stedendreef was er slechts één rijstrook open. Dit resulteerde in flinke files. De vuilniswagen is achterop de berger weggesleept naar een losplaats om de wagen te legen. De gemeente heeft de weg gereinigd.

 

 

5 gedachten over “Vuilniswagen gekanteld op Havendreef

 • Tijd om de chauffeurs eens te leren NORMAAL te rijden met deze grote wagens. Je ziet ze vaak veel te hard rijden, snel optrekken wat allemaal extra kosten met zich meebrengt. Of erger!

  Beantwoorden
  • Gelukkig ben jij een echte chauffeur, die snel voor vrachtwagens gaan invoegen of iets waardoor ze moeten gaan uitwijken! Of erger!

 • Ik kan het wel begrijpen dat dit gebeurd,gisteren kwam ik van de bosrand dreef en zag een vuilniswagen met hoge snelheid van de buiten ring afkomen de rotonde nemen bij XXL plant met een snelheid wat zo onverantwoord was dat hij bijna op twee wielen deze rotonde nam ,zijn voorliggen een witte bestelbus vond dit zo eng en schrok zo van die grote auto in zijn spiegels dat hij na de tonronde gelijk een parkeer vak opzocht om deze vuilniswagen voor te laten gaan ik dus nogmaals met zulke chauffeurs kon dit niet uitblijven.

  Beantwoorden
 • Ben het helemaal met u eens, als je ziet hoe ze de bochten Door rijden met deze zwaar beladen “machines” . Het zijn altijd dezelfde wagens die het doen in almere. vuilniswagens! !

  Beantwoorden
 • Beste chauffeur. Ben zelf 40 jaar chauffeur op deze machines. Of je bent zelf chauffeur op de vuilnis of je weet totaal. Niet waar je over praat. Iedereen in Almere heeft het over de vuilniswagens die hier zo hard rijden. misschien was dit keer een uitzondering maar zou je denken dat er iemand voor is gaan rijden ditkeer? Dat ie uit moest wijken? Zou kunnen maar bij mij nadeel vd twijfel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *