Nieuws

Brandweerkazerne Haven sluit; Veluwsekant open

Maandag 4 augustus is de brandweerkazerne in Almere Haven na jaren van trouwe dienst gesloten. De uitruklocatie verplaatst zich van industrieterrein De Steiger naar industrieterrein Veluwsekant.

Maandag 4 augustus is de eerste dag dat brandweerpersoneel in de nieuwe kazerne gaat overnachten. De hele dag zijn brandweerlieden en ondersteunend personeel druk geweest om te verhuizen naar de nieuwe kazerne. Aan de kazerne is het laatste jaar druk gewerkt en op 2 juli jl. heeft de oplevering plaatsgevonden aan de gemeente. De tijd daarna is gebruikt om de laatste klusjes op te knappen en de kazerne gereed te maken voor de brandweer. Omdat de kazerne in Haven nu weg is duurt het iets langer voor de brandweer om in haven te komen, maar de aanrijtijden zullen worden gehaald.

De kazerne heeft drie opstelplaatsen voor voertuigen, een hefbrug die eventueel als opstelplaats kan worden gebruikt en een wasplaats. De achterzijde van het gebouw heeft voor deze vijf ruimtes aparte automatische roldeuren. Op het achterterrein beschikt de brandweer over een speciale oefenplaats. Een te openen hek naar de busbaan zorgt ervoor dat er snel kan worden uitgerukt. Aan de voorzijde van het gebouw zijn de parkeerplaatsen en aan de andere kant van de weg heeft de brandweer de beschikking over een eigen trailerhelling.

Het gebouw heeft naast een remise ook een sportvoorziening, een kamer om slangen te drogen en diverse kantoortjes. Het bovengedeelte bestaat uit acht slaapvertrekken, een woonkamer met open keuken en een dakterras. Vanaf de eerste verdieping kan men door middel van een glijpaal direct naar de remise.

De officiële opening volgt nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *