Nieuws

Veel meldingen van stormschade in Almere

Donderdag trok een zware westerstorm over Nederland. In Almere zijn de hulpdiensten minstens 45 keer in actie gekomen voor meldingen van stormschade. Eén persoon is gewond geraakt. 

Vanochtend om 08:40 uur kwam de eerste stormschade-melding binnen bij de brandweer. Bij een flat aan de Pasar Malamstraat hing een tafel over het balkon. Uiteindelijk heeft de bewoner de tafel naar binnen gehaald. De brandweer en de gemeente zijn de hele dag in touw geweest om alle meldingen te rijden. Omgevallen bomen, loslatende dakbedekking en loszittende zonnepanelen, de meldingen kwamen allemaal voorbij.

Centrum Almere Stad

Station Almere Centrum en het stadshart zijn lange tijd volledig afgesloten geweest voor het publiek. Bij het station kwamen er glasplaten naar beneden. Eén persoon werd geraakt door een plaat en raakte gewond aan het hoofd. De omgeving was lange tijd ruim afgezet.

Bij de HEMA in het stadshart viel een plaat naar beneden. De plaat ging door de glazen luifel die op de Diagonaal staat om wind tegen te houden. De politie besloot het hele centrum af te sluiten.  Het busverkeer heeft vanwege de storm lange tijd stilgelegen, maar is inmiddels weer hervat. Er is nog geen treinverkeer mogelijk.

Andere opmerkelijke schades

Een groot reclamebord aan de Versterkerstraat kwam naar beneden, er raakte niemand gewond. Een deel van het dak van Sporting Almere kwam naar beneden. Op de A6 bij Almere Poort kantelde een bestelwagen. In Filmwijk is een dak  van een woning volledig naar beneden gewaaid. In de Stripheldenbuurt raakten door de storm meerdere huizen rondom de Bulletjeslaan beschadigd. De brandweer heeft bij een aantal woningen dakpannen naar beneden moeten halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *