Persberichten

Alcomobiliste parkeert auto midden op Oostvaardersdijk

Een 20-jarige vrouw uit Almere is maandagnacht aangehouden nadat zij in beschonken toestand werd aangetroffen op de Oostvaardersdijk tussen Almere en Lelystad. Dat meldt de Landelijke Eenheid Noordwest op haar Facebookpagina.

De politie spoedde zich de dijk nadat de meldkamer meerdere telefoontjes ontving over een onverlichte auto die midden op de weg stond. Bij aankomst bleek dit inderdaad het geval te zijn. Agenten troffen de vrouw aan die “omringd werd door een wolk van alcoholdamp”. Zij gaf aan dat ze maar een klein stukje zou hebben gereden, maar nu doorhad dat ze niet verder kon rijden en daarom de auto op de vluchtstrook had geparkeerd.

De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Aldaar werd een resultaat van 575 ug/l geblazen waar de limiet voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Haar rijbewijs is hierop direct ingevorderd. Zij zal een oproeping ontvangen om voor de officier van justitie te verschijnen en zal een schikkingsvoorstel krijgen van 650 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid van zes maanden. Daarnaast wordt zij aangemeld bij het CBR voor een educatieve maatregel of een geschiktheidsonderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *