Nieuws

Grote verkeerscontrole in het kader van Donkere Dagen Offensief

In het kader van het Donkere Dagen Offensief heeft de politie donderdagavond een grote verkeerscontrole gehouden.

De controle begon aan het begin van de avond. In totaal werden 70 personenauto’s, 36 bestelbusjes op onder andere industrieterrein Hollandsekant aan controle onderworpen. Ook werden 17 bromfietsen van de weg gehaald en op de rollerbank gezet. Bestuurders worden door verschillende motoragenten, agenten in auto’s en handhavers op de fiets naar de controle plaats geleid. Dit gebeurde op zowel de doorgaande wegen als ook in de wijken zelf. Ook werd er gebruik gemaakt van ANPR camera’s.
Naast vele agenten waren ook de douane, de Omgevingsdienst en het verkeersteam van de politie aanwezig voor specifiek zaken zoals het opsporen van verborgen ruimtes en vuurwerk.

De controle was vooral gericht op het terugdringen van het aantal inbraken. Er was daarom speciale aandacht voor voertuigtypen die daarbij vaak worden gezien, zoals (gehuurde) bestelbusjes voor het vervoer van gestolen goederen. Begin oktober werd door burgemeester Weerwind het startsein gegeven voor het Donkere Dagen Offensief.

De controle heeft onder andere opgeleverd dat:

  • een gestolen voertuig werd aangetroffen, de bestuurder is aangehouden.
  • er meerdere openstaande boetes konden worden geïnd.
  • er voor 6 voertuigen WOK zijn meldingen aangemaakt omdat zij opnieuw gekeurd dienen te worden.
  • er 16 boetes werden uitgeschreven voor verschillende zaken.

De komende tijd staan nog meer controles gepland.

Een gedachte over “Grote verkeerscontrole in het kader van Donkere Dagen Offensief

  • Zo jammer dat er niets gedaan wordt aan veiligheid in het verkeer onder de fietsers.
    Elke ochtend op een stuk van 10 km kom ik zeker 20 fietsers tegen waarvan voor of achterlicht of beiden het niet doen (ik zit zelf ook op de fiets). En nee, niet alleen schoolgaande jeugd. Veelal ouderen of ouders met kind. Ouderen op elect fiets die zich gedragen als king of de road. Geen benul van hun snelheid en zelf de reactie van een slak, maar wel met 20km pu zonder goede verlichting overal doorheen crossen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *