Kort nieuws

Gewonde bij aanrijding Evenaar

Op de Evenaar heeft maandagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scooter. De scooterrijder raakte daarbij gewond.

Het ongeval gebeurde rond 10:40 uur op de kruising van de Atlasdreef met het fietspad dat langs de Evenaar loopt. Een auto en een scooter kwamen daar met elkaar in botsing. Vermoedelijk is een voorrangsfout de oorzaak van het ongeval. De bestuurder van de scooter is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Atlasdreef richting de Kalenderweg is enige tijd afgesloten geweest.

Aanpassing kruising

Begin dit jaar is de kruising aangepast. De voorrangsbochten zijn weggehaald en de kruising is veranderd in een voorrangskruising voor fietsers. Doordat de bochten zijn weggehaald ligt het fietspad nu dichter op de Evenaar.

4 gedachten over “Gewonde bij aanrijding Evenaar

 • Daar was het wachten op. Het is een raar punt nu doordat de voorrangsregels zijn veranderd. Mensen moeten teveel kanten op kijken, brommertjes (en ook fietsers) hebben een rechte lijn en kunnen te hard door, blind vertrouwen dat ze voorrang krijgen. Eerlijk gezegd vind ik het er niet beter op geworden. Zeker omdat de voorrangsregels aan de andere kant van de tunnel weer andersom zijn (zoals ze overal bij rotondes zijn en waar men ook aan gewend is). Er gaan hier nog wel meer klappers gebeuren ben ik bang.
  Sterkte voor beide partijen sowieso, voorrang of niet, beide zullen de schrik er goed in hebben.

  Beantwoorden
 • Wie bedenkt zoiets…..dat zijn verkeersdeskundigen….waarom is het fietspad niet wat meer richting de kalenderweg geplaatst….je krijgt daardoor een knik in het fietspad waardoor er afgeremd moet worden zodat de snelheid verlaagd wordt…ook staat er dan niet een tweede wagen meteen over de Eevenaar zodat het daar gewoon kan doorstromen. Dit is de tweede keer dat ik dit meld……verkeersdeskundigen hebben de verkeerssituatie in samenspraak met bewoners herzien….nou bedankt daarvoor….het is nog net zo onveilig als daarvoor…wellicht nog wel erger….we gaan het meemaken….

  Beantwoorden
 • Ja dat hebben ze heel stompzinnig veranderd. Ook rijden er auto’s achter op elkaar omdat zij in een bocht moeten stoppen, soms abrupt omdat ze ineens een brommer of fietser zien, de achterop komende auto is vaak niet bedacht op een auto die rechts afslaat en ineens boven op de rem gaat staan. De verkeersdeskundige die dit heeft bedacht mag terug naar de schoolbanken

  Beantwoorden
 • Heeft echt niets met voorrangsregels te maken; maar met het voor moeten laten gaan van overig verkeer op dezelfde weg. Hier ontbreekt het dus aan verkeersinzicht bij de bestuurder die de scooter aanreed, de schrijver van het artikel en Peter die reageert. Met al zoveel mensen die niet bekend zijn met -, en kunnen anticiperen op -, is het een hachelijke zaak om rechtmatig een fietspad te berijden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *