Kort nieuws

Fietser gewond bij aanrijding Evenaar

Maandagavond heeft er op de kruising van de Evenaar met de Reijgersdaalstraat een aanrijding plaatsgevonden. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht. 

Even na 19:00 uur kwamen op de kruising een auto en een fietser met elkaar in botsing. De fietser is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Enkele straatlantaarns rondom de kruising werkten niet. De politie heeft de gemeente Almere in kennis gesteld.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de oorzaak en omstandigheden van het ongeval.

5 gedachten over “Fietser gewond bij aanrijding Evenaar

  • Op de foto’s zie ik maar 1 lantaarn dat het niet doet, en het is niet eens volledig donker op het moment van de aanrijding. In amper 2 weken tijd zijn er wel erg veel aanrijdingen op de evenaar. Komt deels door automobilisten die niet opletten, maar misschien moet de gemeente ook actie ondernemen met betrekking tot de veiligheid. Heel triest dat op deze weg weer iemand naar het ziekenhuis moet, beterschap.

    Beantwoorden
    • Niet alleen automobilisten maar ook fietsers die veelvuldig met mobieltjes zitten te rommelen onder het rijden en geen verlichting voeren ! Als je zwakke verkeersdeelnemer bent moet je je daar van bewust zijn en extra opletten ! Niet alles meteen afschuiven op automobilisten. Ik woon zelf langs de Evenaar en maak bovenstaande zeer geregeld mee helaas.

    • Jopie, dank voor het beterschap! Het was een behoorlijke klap. Ik heb waarschijnlijk een breuk in mijn stuitje en een hersenschudding opgelopen, maar met veel rust komt het helemaal goed!

  • En Selman, ik snap je punt, maar…. in mijn geval was de bestuurder van de auto 100% fout. Ik had voorrang op het fietspad en zie haar links van mij aan komen rijden. Ze mindert vaart (drempel) en ik interpreteer dat als; ze heeft me gezien. Ik steek nog mijn hand omhoog om haar te bedanken, maar ze heeft me totaal niet gezien en rijdt me dus vol aan. Je kan ook op de foto’s zien hoe ver ze is doorgereden op het fietspad. Verder had ik netjes mijn licht aan en was ik wel degelijk aan het opletten. En bovendien, fietsers hebben tegenwoordig praktisch over de hele Evenaar voorrang, dus wie zou hier nou extra moeten opletten?? Weet je hoe vaak ik al bijna ben aangereden op de Evenaar? Vaak, kan ik je vertellen. Gelukkig let ik zelf al goed op en pak ik niet zomaar mijn voorrang, ook al heb ik die wel. De Evenaar is echt wel gevaarlijk voor fietsers!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *